I've never forgotten about you even for a single day
♥ ALHAMDULILLAH YA RABB . May ALLAH send me to Uthmaniah earth safely.♥

Happy CNY ^^


Rasanya baru je masuk tahun baru 2012 , tok tok dah masuk tahun baru cina ! Cepat bukan masa berlalu. Bunyi firework kedengaran pada malam tadi. Bukan main bising lagi sampai nak tidur pun tak boleh . Aleh2 tenguk korean drama kat dramacrazy.net . HAHA. Bukan firework je, meriam pun ada . Memang bunyi macam orang tengah berperang la kan..
Tapi rasanya, semalam punya firework tak semeriah tahun tahun sebelumnya . Maybe disebabkan oleh cuaca yang tak begitu baik. Asyik hujan je , tapi kita sebagai manusia [hamba ALLAH] tidak boleh la nak berkeluh kerana ada hikmahnya ALLAH menurunkan hujan. Yela kan, sejak daripada awal tahun haritu , Malaysia ni panas je kan macam dekat GURUN SAHARAH bukan ? ^^ Sekarang, ALHAMDULILLAH , dengan turunnya hujan, cuaca menjadi sejuk walaupun menjadi penghalang terhadap aktiviti2 yang kita ingin jalankan.
Lebih-lebih lagi hari ini merupakan CNY . Kalau tak hujan pada pagi/tengah hari ini.. boleh la jiran Cina aku tu pasang mercun papan yang besar tu . HOHO. Selalunya, kalau ada perayaan tahun baru Cina ni, jiran aku tu mesti invite Naga singa lagi . SO, kami sebagai jiran tetangga , pasti memeriahkan lagi keadaan dengan menyertai/menonton persembahan naga singa tersebut. HEHE ^^ Harapan la nak makan sebab kita tak tahukan apa bahan yang mereka letak dalam makanan tu. Well, Chinese kan suka letak alkohol dalam makanan + benda-benda yang haram dimakan la bagi orang ISLAM :)
Apa-apapun, tujuan aku buat entry ni untuk mengucapkan
SELAMAT TAHUN BARU CINA
buat kawan-kawan, jiran-jiran dan semua warga Malaysia mahupun negara2 lain yang menyambut CNY ini :) Gong Xi Gong Xi ^^
Mau Angpauuuu !!! Mau Limau mandarin . hehe>,<

HAHA, alright :) thats all for this morning ^^

Thankyou for reading :) Give me some advice .

0 give some word:

Post a Comment

comment a good thing ok.